duminică, 23 iunie 2019

Celulita, mierea și untul de Shea

Celulita, mierea și untul de Shea

Zilele trecute am primit spre testare, prin intermediul Brander, două creme (una din ele o cumpărasem de anul trecut, deci o mai folosisem): crema anticelulitică și crema hidratantă de corp de la Apidava, ambele pe bază de miere, propolis și unt de Shea, alături de alte ingrediente naturale de excepție! Mierea e binecunoscută pentru proprietățile ei calmante, tonifiante, remineralizante, antioxidante și de stimulare a metabolismului celular, iar propolisul, în afara de acțiunea dezinfectantă, ajută la susținerea sistemului circulator și la refacerea funcțiilor protectoare ale pielii, eliminând inflamațiile și redând frumusețea pielii. Datorită vitaminelor din compoziție, untul de Shea stimulează regenerarea celulară, are proprietăți hidratante și nutritive excelente pentru corp, previne și tratează vergeturile, dacă este folosit cu regularitate. În plus, combinația de propolis cu ulei de pin și extract de salcâm, din crema anticelulitică, are un deosebit efect de stimulare a microcirculației locale. Crema anticelulitică este ideală pentru un masaj prelungit care tonifică pielea și reduce apariția aspectului de coajă de portocală.

Celulita, mierea și untul de Shea

Iar dacă despre miere, propolis și proprietățile lor s-a mai vorbit, despre untul de Shea am căutat informații pentru voi și am găsit următoarele:

Ce este untul de Shea?

Untul de Shea este o grăsime vegetală obținută din arborele de Shea (Vitellaria paradoxa) din Africa și este soluția pentru multe probleme de sănătate ale pielii și părului. Destul de recent, acest unt a câștigat o popularitate uriașă în lumea occidentală, datorită utilizării pe scară largă în mai multe produse de frumusețe, cum ar fi loțiuni, creme cosmetice, șampoane și balsamuri.

Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Untul de Shea este o grăsime care se află în stare solidă la temperatura camerei și seamănă la aspect cu untul de cocos, dar este mai cremos. Acest unt este obținut prin zdrobirea, fierberea și manevrarea fructelor arborelui de Shea. Componentele principale ale untului de Shea includ acidul oleic, acidul stearic, acidul linoleic etc., substanțe care se absorb rapid în piele. Proprietățile sale principale sunt acelea de hidratare, antiinflamatorii și antimicrobiene (într-o anumită măsură) care pot fi utilizate pentru a trata multe afecțiuni.

Celulita, mierea și untul de Shea

Datorită acestor beneficii pentru sănătate untul de Shea este utilizat într-o varietate de produse cosmetice și preparate medicinale în combinație cu alte ingrediente. Iată de ce. Fiind bogat în grăsimi care îl fac un excelent agent de emoliere și hidratare a pielii, este o bază perfectă pentru creme, emulsii, loțiuni. Experimentele au arătat că proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidanții pot ajuta la vindecarea bolilor inflamatorii ale pielii și la deteriorarea părului datorată radicalilor liberi.

Care sunt efectele cosmetice pentru care este utilizat?

De asemenea, untul de Shea conține vitaminele A și E, care nu numai că mențin pielea în condiții de sănătate optimă, dar o și protejează de deteriorarea radiației ultraviolete a soarelui. Aceste componente oferă untului de Shea un factor de protecție solară ușoară. Vitamina E, de asemenea, calmează pielea uscată și îmbunătățește elasticitatea pielii, făcând acest unt un bun agent anti-îmbătrânire. În acest context, pielea afectată de celulită își va îmbunătăți aspectul și va deveni mai fină, mai fermă și mai elastică.

Celulita, mierea și untul de Shea

Iar dacă ne gândim că în asociație cu miere, propolis și alte substanțe, efectul devine sinergic, e de la sine înțeles de ce crema anticelulitică Apidava funcționează cu adevărat după 8-10 zile de aplicare, iar crema hidratantă catifelează epiderma și tenul așa cum nicio altă cremă n-o face.

Voi ați folosit creme anticelulitice? Dacă da, ce efect au avut?


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












vineri, 21 iunie 2019

DIY Tapet peste tapet

DIY Tapet peste tapet
În dormitorul alor mei era un tapet vechi de peste 30 de ani. Pe alocuri îngălbenit, dezlipit de pe perete, dar cu siguranță decolorat de verile însorite care trecuseră peste el. Voiam să-l înlocuiesc, dar nu mă încumetam să fac asta singură, iar ca să găsesc pe cineva să mi-l dea jos nu am găsit, deși vecinul meu este de meserie zugrav, însă a zis că e foarte greu de dat jos un tapet, așa că am apelat la o altă soluție, neoficială, ca să zic așa.

Am văzut pe net că se poate lipi și tapet nou peste tapetul vechi cu condiția ca ambele să fie din hârtie. Tapetul meu cel nou avea și vinil, dar asta nu a fost o problemă, în final. Până la urmă vecinul meu zugrav s-a încumetat să lipească tapetul cel nou peste cel vechi împreună cu mine, deși mi-a repetat de mai multe ori că nu-mi garantează lucrarea. Oricum, a ieșit super-bine, este lipit perfect și nu am ce să-i reproșez. Doar la iarnă voi vedea dacă de la căldura din țevi și de la calorifer va avea de suferit adezivul.

DIY Tapet peste tapet

Că tot am ajuns la adeziv, eu l-am ales după preț, adică pe cel mai scump disponibil la momentul achiziției de la Dedeman (care a costat vreo 10-12 lei cutia, deci n-a fost cine știe ce scumpete), și nu am regretat nicio secundă. L-am diluat cu mult mai multă apă decât scria în instrucțiuni (4 litri per cutie cu adeziv praf) pentru că altfel era o pastă foarte densă și plină de cocoloașe care nu putea fi întinsă eficient nici pe perete și nici pe foaia de tapet. Așa că eu cred că am pus cam 2-3 litri de apă la o lingură plină de praf de adeziv. Am uns și peretele și foaia de tapet, apoi don' Costel lipea tapetul mai întâi prima jumătate, cea de sus, apoi a doua, cu mare atenție să fie perfect alăturat celeilalte foi.

Noi am început cu o foaie de tapet dintr-un colț de perete, în prealabil folosind un fir cu plumb pentru că pereții nu sunt drepți din construcție. Apoi am continuat având grijă să fie îmbinările perfecte. La colțurile pereților don' Costel nu a tăiat tapetul ci doar l-a îndoit după forma peretelui, dar într-unul din colțuri/muchii nu s-a lipit complet. Sper să nu fie nicio problemă acolo, trebuia așteptat mai întâi să se lipească bine jumătatea de foaie de pe primul perete, și apoi trebuia lipită cea de-a doua jumătate (pe verticală) din peretele următor. Pentru că în partea aceea vine un dulap, nu se observă acest mic neajuns.

DIY Tapet peste tapet

Fiecare foaie de tapet a fost pusă în așa fel încât să fie decupată atât jos cât și sus cu un cutter. Mie nu mi s-a părut o idee bună, pentru că foaia putea fi tăiată la dimensiuni exacte în așa fel încât să fie alunecată pe sub baghetă (n-am dat-o jos) și pe sub plinta parchetului. Dar don' Costel nu a vrut cum am zis eu, și de aici a rezultat un alt mic defect, deoarece din 4 cuttere, nici unul nu tăia perfect, el a spus că acest lucru se întâmplă pentru că e foaia de tapet umezită de la adeziv. Dar și când am tăiat surplusul după uscare, la fel de urât s-a decupat. Nu este vizibil decât de aproape, dar rămân la părerea mea, că era mai bine să fie câte 1 cm de tapet pe sub baghetă, respectiv plintă, și aspectul ar fi fost impecabil. Cu atât mai mult cu cât dumnealui avea o sculă ca un fel de șpaclu mai lat, cu care putea introduce ușor tapetul sub baghetă și plintă.

DIY Tapet peste tapet

Am mai folosit un trafalet de cauciuc pentru a scoate bulele de aer de sub foile de tapet după lipire, un al gen de trafalet micuț, tot de cauciuc, cu care finisam perfect marginile a două foi de tapet alăturate, un trafalet obișnuit cu care întindeam adezivul pe foaie și perete, o masă lungă de peste 2,5 metri (de fapt era o piesă de vitrină pe care am cumpărat-o recent și pe care am asamblat-o la locul ei pe hol după ce am terminat de pus tapetul.) un instrument de bucătărie cu care se sfărâmă cartofii fierți, pe care l-am folosit ca să desfac cocoloașele de adeziv formate la contactul cu apa, cârpe curate pentru șters adezivul în surplus, o riglă lungă, creion, foarfece mare.

DIY Tapet peste tapet

În final după uscarea totală, tapetul cel nou s-a lipit perfect de pereți ca și cum nici nu ar fi avut tapet vechi sub el. Rezultatul este foarte bun și cred că orice persoană cu nițică răbdare poate face această treabă.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












joi, 20 iunie 2019

Confesiunea unui model de videochat



Am ales să fac videochat de 2 ani și cred că pot să vă ofer o perspectivă asupra experienței mele personale și din ceea ce am învățat în cei 2 ani de experiență.

Confesiunea unui model de videochat

Dacă ești femeie și citești acest lucru cu interes, poate că și tu te întrebi dacă a face webcam modelling - adică videochat - este locul potrivit pentru tine? Așa eram eu acum 2 ani. Lucram în 3 schimburi la recepția unui hotel pentru salariu minim și ceva mărunțiș lăsat rareori de turiști. Îmi era teamă de schimbări. De fapt, îmi uram jobul în special când aveam parte de vreun turist arogant care credea că poate mătura cu mine pe jos doar pentru că el avea mulți bani în buzunar. Când am auzit prima dată despre videochat habar nu aveam ce este și mi-a fost relativ greu să găsesc informații sincere cu privire la argumentele pro și contra ale acestui loc de muncă și ceea ce a înseamnă el.

În opinia mea, există argumente pro și contra în orice loc de muncă. La fel ca peste tot, vei obține ceea ce ai investit. Nu te aștepta să câștigi o avere dacă nu ești dispusă să lucrezi oricând ești solicitată. La început am lucrat și la hotel și la agenția de videochat, dar în scurt timp mi-am făcut un job full time în fața camerei.

Unul dintre cele mai mari avantaje în videochat este că poți lucra practic oriunde, în orice moment vrei. Tot ce ai nevoie este o conexiune bună la internet, un computer decent și o cameră web, preferabil HD. Sigur că poți opta să mergi la un studio, dar sunt agenții, precum White Agency, care îți oferă posibilitatea alegerii.

Vei lucra atâta timp cât îți este la îndemână, adică nu ești obligată să lucrezi 8-9 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, dar gândește-te că în funcție de cât aloci jobului tău, atâta câștigi. Veniturile sunt direct proporționale cu timpul investit. Eu am descoperit că cel mai bun mod de a atrage clienții online este de a sta cât de multe ore / zile este posibil, la început, și apoi îți configurezi programul în funcție de disponibilitatea ta.

Există o varietate de posibilități în a face videochat, unele modele se specializează pe fetișuri, altele sunt mai creative, dar în orice caz, spectacolul oferit este menit să se potrivească atât modelului cât și clienților ei. Nu ești obligată să faci nimic din ceea ce nu dorești.

Clienții sunt de obicei atenți, dar sigur că poți da și peste un troll, un ciudat sau cine știe ce om cu prejudecăți bine înrădăcinate care nu caută decât să te umilească. În timp vei învăța să îți dai seama rapid cu cine ai de-a face și, din fericire, îi poți bloca cu un singur click.

O altă preocupare a mea a fost riscul ca prietenii și rudele să afle despre ceea ce fac. Erau prea multe întrebări la care nu aveam un răspuns, mă vor sprijini, vor fi de acord cu asta, vor accepta ceea ce fac ca pe oricare alt job? Din fericire, ai posibilitatea să blochezi userii dintr-un județ anume sau chiar din țară, ceea ce face mai puțin probabil ca vecinul, sau fostul coleg de birou să dea accidental peste tine online.

Anumite statistici spun că 75% din modele renunță la videochat în primele 3 luni. Poate că este destul de greu să-ți alcătuiești o bază de clienți, dar odată ce ai reușit să faci asta, lucrul devine mai ușor, iar venitul este considerabil.

Acum, că ți-am oferit o perspectivă personală asupra experienței mele în videochat și ceea ce cred eu că sunt avantajele și dezavantajele acestei industrii, sper că ți-am dat niște repere exacte asupra acestui loc de muncă.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin







miercuri, 19 iunie 2019

5 tinute de vara pe care trebuie sa le ai

5 tinute de vara pe care trebuie sa le ai

Vara chiar a venit și ne pregătim garderoba de vacanță, scoțând de la naftalină toate rochițele, salopetele, pantalonii scurți și alte piese vaporoase și ușoare de purtat vara, la plajă sau în oraș. Avem impresia că multe dintre cele ce le-am îmbrăcat anul trecut nu mai merg și acum, pentru că o multitudine de tendințe au apărut și nu știi ce merită să arunci și ce să păstrezi?

Cu toate astea în vara lui 2019 se vor purta și câteva piese de rezistență clasice, pe care trebuie să le avem oricând în garderobă, ori cu noi în valiza de vacanță.

  1. Rochia vaporoasă. Printre rochiile de vara din dulapul tău nu cred că nu găsești una albă sau galbenă, decoltată, cu mâneci scurte sau fără, largă sau cu talia marcată, pe care să o asortezi la o pereche de ochelari la moda, niște șlapi ori sandale romane la culoarea rochiei și o geantă de culoarea nisipului. La o astfel de ținută clasică de vară, un accesoriu extrem de modern va face diferența și o rochie mai veche se va transforma într-un outfit modern doar cu un simplu artificiu, de genul unui colier cu scoici sau a unui set de brățări charme.
  2. Alături de pantalonii scurți, subțiri și mulați sau largi, în funcție de preferințe, absolut indispensabili vara, câteva topuri în culori asortate vor alcătui o gamă de ținute de toată ziua. În loc de colanți trei sferturi sau bermude, puteți purta și niște blugi scurți, împreună cu o bluză legată în talie, multicoloră, în nuanțe pastel sau chiar mai tari, care să evoce soarele, cerul, verdele naturii.
  3. Pentru zilele reci, o pereche de blugi și un hanorac cu glugă accesorizați cu adidași și umbrelă, pentru orice eventualitate, asigură necesarul unei zile răcoroase ori ploioase de vară.
  4. Pentru mers la plajă există diverse modele de rochii de vară fluide, largi și lungi până la glezne, sau chiar de bucăți mari de material vaporos, drapate pe corp, fie de la subțiori în jos, fie de la talie și completate de o bluză gen iie, foarte vaporoasă și chiar transparentă.
  5. Pentru seară, la o terasă ori la un club, o salopetă imprimată sau nu, de un croi potrivit siluetei fiecăreia, va completa garderoba de vară pe care trebuie s-o aveți. Iar dacă salopeta pur și simplu nu vi se potrivește, un compleu cu fustă ori pantalon larg va fi perfect pentru o ocazie.


În ceea ce privește materialele, alegeți de preferință, bumbac, in topit, voal sau vâscoză, materiale naturale în care să vă simțiți confortabil și care să nu accentueze senzația de căldură. Imprimeurile din 2019 sunt de toate felurile, geometrice, animal print, florale ori buline și dungi, după preferințe.

Eu am de toate în dulap, în afară de ținutele pentru plajă, pentru că nu am voie la mare. 
Dar voi? Ce ținute preferați vara?




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












marți, 18 iunie 2019

Prea cald ca sa gatesti? Uite 3 alternative la gatitul traditional

Prea cald ca sa gatesti? Uite 3 alternative la gatitul traditional

Nu este nimic mai distractiv decât o vară fierbinte iar tu să trebuiască să stai la bucătărie să gătești. Cred că ultimul lucru pe care majoritatea gospodinelor vor să îl facă vara este să stea la aragaz când afară sunt 50 de grade la umbră. Mă rog, exagerez, dar vara parcă nici nu ți-e așa de foame, și totuși nu poți mânca zilnic doar semipreparate și sandvișuri la minut. Atunci ce ar fi de făcut?

Sunt sigură că fiecare dintre voi are metoda ei de a sta departe de flacăra aragazului dar dacă ai un soț care preferă mâncarea gătită ce poți să faci?

Mai întâi ar fi opțiunea unor ieșiri în oraș, la restaurant sau a comenzilor la domiciliu. Este o ocazie potrivită de socializare, o ieșire dă un alt imbold unei relații mai vechi, iar comenzile la domiciliu pot satisface orice gusturi culinare aveți, de la fast-food la mâncare mai sofisticată, fără să fiți dv. aceea care suportați căldura de la aragaz.

Dezavantajul este că, mai ales într-o familie cu copii, această soluție nu poate fi aplicată zilnic timp de câteva luni la rând din cauza costurilor pe care le presupune. Însă combinată cu alte alternative este o opțiune demnă de luat în seamă.

În al doilea rând puteți lua în considerare să gătiți anumite feluri de mâncare care nu necesită mai mult de 10-15 minute de fierbere sau coacere. Astfel, puteți găti carne, pește sau legume la grătar, salate de pui sau de pește, salată Caesar, paste, ostropel de pui, peperonată, supe-cremă, fructe de mare în diverse combinații cu legume, frigărui, omlete îmbogățite cu dovlecei, ceapă, șuncă sau brânzeturi, iar la desert puteți alege înghețate - care sunt și mai sărace în calorii decât alte dulciuri, fructe proaspete, salate de fructe, casate, smoothie-uri, etc.

În al treilea rând puteți cumpăra din comerț produse alimentare semipreparate care necesită doar încălzire timp de 1 minut sau preparare termică de scurtă durată la cuptorul cu microunde. Nu este cea mai sănătoasă opțiune, dar cu moderație, este o bună alternativă la gătitul tradițional de care toată lumea fuge pe timpul caniculei de vară.

În final, o combinație din toate cele trei metode prezentate mai sus ne ajută să trecem vara fără probleme și chiar să mâncăm variat, destul de sănătos, sățios și gustos. La urma urmei, și noi, gospodinele, merităm o pauză de bucătăreală îndelungată măcar vara, când mercurul termometrelor urcă la valori cvasi-insuportabile.

Dar tu, cum te descurci vara cu gătitul?

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












luni, 17 iunie 2019

Biroul tau - proprietate personala sau spatiu inchiriat?



Una dintre cele mai dificile decizii pentru o afacere independentă este aceea de a închiria sau de a cumpăra spații pentru birouri. Înainte de a trece la fapte, trebuie să faceți o analiză financiară amănunțită, luând în considerare prețurile actuale și diferențele de cost dintre închiriere și cumpărare. Proprietarul trebuie, de asemenea, să se gândească la rulajul de numerar, cheltuielile viitoare, costurile de gestionare și multe altele.

Biroul tau - proprietate personala sau spatiu inchiriat?


Pentru a vă ajuta să faceți o alegere corectă trebuie să luați în considerare atât argumentele pro cât și pe cele contra, în cazul ambelor variante și să vedeți ce anume vi se potrivește mai bine.

Închirierea


Avantaje:


  • Închirierea necesită o cheltuială mai mică la început, în mod obișnuit se percepe chiria pe o anumită perioadă, apoi aceasta se plătește lunar.
  • Închirierea oferă flexibilitate: în cazul în care compania dvs. crește, închirierea pune mai puține constrângeri asupra firmei.
  • Plățile lunare sunt, de regulă, deductibile ca și cheltuieli de afaceri.
  • Închirierea unui spațiu pentru birouri într-o zonă ultracentrală este de obicei mai accesibilă decât cumpărarea unui spațiu în aceeași locație.
  • Proprietarii sunt liberi să-și conducă afacerea mai degrabă decât să-și gestioneze proprietățile.
  • Întreținerea, reparațiile și modificările sunt adesea negociabile cu proprietarii.


Dezavantaje:


  • Costurile sunt variabile: piața dictează ceea ce veți plăti drept chirie în timp.
  • Proprietățile date în chirie nu reprezintă o valoare pentru chiriaș, ci pentru proprietar, care poate limita extinderea și modificările necesare.


În aceste condiții, este evident de ce mulți afaceriști aleg să închirieze spații în clădiri de birouri în București, mai curând decât să fie ei proprietarii unui imobil.

Cumpărarea


Avantaje:


  • Proprietățile bine selectate ar trebui să crească valoric în timp, permițând proprietarilor să le vândă dacă doresc și să-și finanțeze alte afaceri.
  • Costurile sunt previzibile, iar proprietarii pot închiria spații de birouri și altor firme ca o sursă suplimentară de venit.
  • Într-un spațiu care vă aparține puteți aduce modificări sau adăugiri fără a obține permisiunea cuiva, în afara cazurilor prevăzute de lege.


Dezavantaje:


  • Cheltuielile inițiale pot fi semnificative, în special dacă spațiul urmează să fie cumpărat printr-un credit ipotecar. La început, nu știți sigur dacă acei bani investiți în afacere vă vor aduce profit sau nu.
  • Este posibil să existe un timp îndelungat până la intrarea efectivă în posesie a imobilului din cauza procedurilor bancare.
  • Gestionarea spațiului de birouri necesită mult timp. Proprietarii sunt responsabili în totalitate pentru întreținere și reparații.
  • În situații de criză s-ar putea să fiți obligat să vindeți la un preț mai mic decât cel de achiziție.


Așadar, cântăriți bine argumentele pro și contra fiecărei opțiuni și alegeți ceea ce este potrivit pentru afacerea dumneavoastră.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












duminică, 16 iunie 2019

Paradontoza, prevenire si tratament

Paradontoza, prevenire si tratament

Paradontoza este o infecție care dăunează țesutului moale și osului care susține dintele. Fără tratament, osul alveolar din jurul dinților se pierde încet și progresiv. Principalul factor care contribuie la această boală a dinților este placa dentară, care în timp se mineralizează și formează tartrul. Pe măsură ce sistemul imunitar reacționează și se eliberează toxinele, apare inflamația.

Paradontoza netratată va duce, în cele din urmă, la pierderea dinților, dar acest inconvenient nu este singurul cu care paradontoza vine la pachet, deoarece ea poate crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și alte probleme de sănătate. Majoritatea cazurilor de paradontoză pot fi prevenite printr-o igienă dentară corectă, dar chiar și așa, uneori această boală se poate instala, pentru că există mai mulți factori care o ajută să se dezvolte, precum fumatul.

Tratamentul acestei afecțiuni are drept scop principal curățarea plăcii bacteriene din jurul dinților și prevenirea distrugerii ulterioare a oaselor și țesuturilor. Periajul regulat cu o perie moale și o pastă de dinți fluorurată poate ajuta la prevenirea bolii gingiilor.

Îngrijirea dentară adecvată presupune perierea dinților cel puțin de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Dacă există suficient spațiu între dinți, este recomandată o perie interdentară. Anual se face o curățire profesională a dinților și un detartraj la un cabinet stomatologic specializat, iar dacă se impune, detartrajul se poate face chiar de două ori pe an, la recomandarea medicului dentist.

Spre deosebire de anii trecuți, când tratamentul paradontozei era costisitor și se rezuma la niște injecții făcute la un anumit interval de timp, în prezent sunt disponibile în cabinetele stomatologice numeroase tratamente care încep cu clătirea antimicrobiană a gurii, cu ape de gură care conțin clorhexidină. Tratamentele pentru o parodontoză evoluată includ geluri și microsfere antibiotice, enzime suprimante, antibiotice orale. Dacă boala este avansată se recurge la metode chirurgicale pentru a elimina tartrul din profunzimea gingiei, se aplică proceduri de regenerare a țesutului osos sau a gingiilor, ori se tratează boala prin metode foarte moderne, cu ajutorul laserului. Tratamentul cu laser se efectuează și la Excedent, un cabinet stomatologic București care dispune de dotări foarte moderne pentru o serie largă de afecțiuni stomatologice.

Profesionistul dentar poate sugera chiar o grefă de țesut moale. Aceasta implică preluarea țesutului din altă parte a gurii sau utilizarea materialului sintetic pentru a acoperi rădăcinile dentare expuse.

Succesul tratamentului paradontozei depinde de cât de avansată este boala, de cât de bine pacientul aderă la un program bun de igienă orală și dacă este dispus să renunțe la fumat în cazul în care este fumător.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












sâmbătă, 15 iunie 2019

Hrana sugarului intre 0 si 6 luni



Uneori femeia care a născut nu are lapte mai deloc sau prea puțin pentru a asigura necesarul de hrană al bebelușului său. În primele luni de viață laptele matern este o sursă vitală de nutriție, dar rareori este suficient pentru dezvoltarea normală a sugarului. Laptele matern are un conținut mai mare de grăsimi decât laptele integral de vacă (pentru a susține dezvoltarea creierului) dar dacă mama nu poate furniza destul lapte copilului ei, ce este de făcut?

Hrana sugarului intre 0 si 6 luni


Pentru hrana sugarului există mai multe alternative:

Care este cea mai bună alternativă pentru laptele matern? Există mai multe opțiuni și ar trebui să cântăriți avantajele și dezavantajele fiecăruia, în funcție de vârsta și greutatea copilului dar și de eventualele sensibilități alimentare. Iată cele mai comune alternative la lapte disponibile pentru familiile de astăzi:

Laptele integral de vacă poate sprijini creșterea și dezvoltarea copiilor mici și este recomandat ca înlocuitor al laptelui matern. De altfel cred că toți cei din generația noastră am crescut cu lapte de vacă de la un moment dat încolo. Este un produs natural, dacă îl cumpărați de la o sursă sigură și conține calciu, proteine, grăsimi și vitaminele A și D.

Laptele praf pentru sugari, așa cum este la noi binecunoscutul lapte praf Humana, poate printre cele mai vechi formule de lapte pentru sugari din țara noastră, îmbogățit cu vitamina D, fier, grăsimi sănătoase și fibre având totodată un procent de carbohidrați mai scăzut decât cel din laptele de vacă. Aceste elemente nutritive suplimentare pot fi importante chiar și pentru copiii care au trecut deja la o dietă solidă și reprezintă o opțiune excelentă pentru bebelușii care nu sunt alăptați la sân.
Majoritatea formulelor de lapte praf pentru sugari sunt alcătuite astfel încât să semene cu compoziția nutrițională a laptelui matern. În general, ingredientele esențiale ale laptelui praf includ carbohidrați, proteine, grăsimi precum și vitamine și minerale pentru a satisface nevoile unui copil în creștere. Alte componente importante, care pot să fie prezente, includ colina, inozitolul și acizi grași cu lanț lung polinesaturați (AA și DHA).

Laptele de soia, pentru bebelușii cu sensibilitate sau intoleranță la lapte, laptele de soia oferă calorii și proteine ​​adecvate pentru copilul în creștere. Căutați lapte de soia care nu este îndulcit dar este fortificat cu calciu și vitamina D. Este important de reținut că aproximativ 40% dintre copii alergici la laptele de vacă sunt alergici și la laptele de soia, astfel încât este posibil ca bebelușul care prezintă astfel de probleme să trebuiască să primească un aliment special, pe baza unei recomandări medicale.

Atunci când alegeți alternative la laptele matern, optați pentru produsele neîndulcite. Unii producători adaugă zahăr, de exemplu acesta este adesea adăugat la laptele de soia. Însă expunerea crescută la zahăr poate afecta afinitatea copilului dumneavoastră pentru dulce și în timp metabolismul său ar putea avea de suferit. Este mai bine să limitați adaosul de zahăr ori de câte ori este posibil. În plus, feriți-vă de arome "originale", deoarece acestea adesea au adăugat zahăr.

Voi ce ați folosit suplimentar pentru hrana bebelușului?



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












vineri, 14 iunie 2019

Becuri cu LED. Experienta mea

Becuri cu LED. Experienta mea

Tot auzind lumea că spune despre becurile cu LED, economice, că într-adevăr scad factura la electricitate, la un moment dat m-am hotărât să-mi cumpăr mai multe, și am pus câte un bec cu led în toate locurile din casă unde am nevoie des de lumină aprinsă. Adică în băi, pe hol, în sufragerie și în dormitorul meu și nu în ultimul rând la bucătărie, locul în care o femeie își petrece poate mai mult timp decât oriunde în altă parte în casă.

Asta a fost acum vreo doi ani. Între timp pot spune că am observat unele avantaje majore față de becurile obișnuite pe care le aveam înainte:

Becuri cu LED. Experienta mea


  • în primul rând cu adevărat factura la electricitate a scăzut. Nu foarte mult, dar este totuși o scădere care pe termen lung înseamnă o economie la buzunar. Din punctul meu de vedere, reducerea a fost de cca 15% lunar. 
  • în al doilea rând becurile cu led nu dau o căldură la fel de intensă ca becurile obișnuite, așa că abajururile plafonierelor, aplicelor și ale veiozelor nu se încing atât de mult. Ca să nu mai spun că vara, parcă și de la becul veiozei mă încălzeam seara, stând la calculator. 
  • se comportă mult mai bine folosite în iluminatoare cu trepte diferite de intensitate a luminii. Becurile obișnuite nu suportă mult timp această fluctuație de intensitate, pe când cele cu led au o durabilitate mai mare în aceste condiții. 
  • apropo de durabilitate, în cei doi ani de când folosesc becurile cu led în casa mea, o singură dată s-a ars unul dintre ele, dar la un braț al lustrei de sufragerie care întotdeauna mi-a făcut probleme în acest sens. Celelalte sunt și acum funcționale, în timp ce un bec normal folosit zilnic câteva ore, se ardea în cel mult un an. 
  • un alt avantaj pe care nu îl simțim în mod direct este că becurile cu led nu emit radiații ultraviolete
  • aceste becuri folosesc foarte puțin curent pentru a funcționa. Am în casă becuri care dau o lumină ca și un bec analog de 60 w, dar ele folosesc doar 5 w pentru funcționare.


Am lăsat special la urmă culoarea luminii emanate de aceste becuri. Ea este variată, de la alb lăptos până la galben auriu, tocmai ca să satisfacă fiecare cumpărător. Mie, de exemplu, nu-mi place lumina albă, mi se pare obositoare pentru ochi, astfel că prefer lumina caldă, mai gălbuie. De aceea când cumpăr becuri cu led mă uit și la acest aspect.

Voi ce ați observat de când folosiți becurile cu led?



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












miercuri, 12 iunie 2019

Unde gasesti mesteri sau scule de inchiriat

Unde gasesti mesteri sau scule de inchiriat

Înainte de a face așa o redecorare și renovare de apartament cum m-am apucat eu acum o lună și ceva (și despre care v-am spus în acest articol), trebuie stabilit un plan de bătaie. Voiam sa scap de mobila veche, dar și să recondiționez parchetul de stejar, vechi de dinainte de a mă naște eu. Așadar, aveam nevoie mai întâi de debarasat mobila pe care voiam s-o arunc.

Debarasarea mi-a făcut primele mari probleme și mi-am dat seama că timpul în care credeam eu că apartamentul va avea o nouă față nu va fi cel evaluat inițial. Mi-a luat două săptămâni să găsesc niște transportatori serioși. Am avut cca 7-8 contacte, de la prieteni de familie, vecini și de pe net, și am pățit diverse, de la a mi se cere un preț de 1200 de lei (da, 12 milioane vechi) ca să mi se transporte mobila veche la groapa de gunoi, până la un domn care după ce a văzut mobila, a zis că se duce să parcheze ceva mai aproape de bloc și dus a fost. Nu am înțeles de ce a făcut acest gest și nu mi-a zis din prima că n-o vrea.

Până la urmă, la al cincilea număr de telefon din lista mea, s-au găsit doi transportatori care debarasează gratuit mobilă veche. Citisem pe net că există asemenea persoane, care, de fapt, duc mobila la fabrici de mobilă care refolosesc ceea ce este bun din mobilierul cel vechi, astfel că ei își scot banii pentru acel transport efectuat gratis. Eu le-am dat celor doi tineri ceva, pentru că au muncit cam o oră să dezmembreze ceea ce aveam de aruncat, deși ei au insistat că transportul este gratis.

Bun. Al doilea pas era să găsesc pe cineva să-mi văruiască pe hol și să monteze un alt tapet într-unul din dormitoare. Aici nu a fost greu, pentru că am un vecin meseriaș și am rezolvat problema apelând la el. Între timp, am făcut o greșeală, pentru că am fost la un magazin de mobilă italiană second hand și nu m-am putut stăpâni să nu cumpăr ceva, așa că mi-am încărcat inutil holul care era bine să fie liber. Dar acum a trecut și asta.

După aceea a venit altă dandana: voiam să rașchetez și să lăcuiesc parchetul, cum am mai spus, și soluția ideală era să găsesc o firmă care închiriază o mașină de rașchetat profesionistă și alte scule necesare acestei lucrări, în așa fel încât să pot termina treaba în scurt timp. Acum o lună nu am găsit asa ceva, asa că mi-am luat o mașină mică de șlefuit, cu care m-am chinuit două săptămâni ca să rașchetez un parchet de cca 12 metri pătrați. Dacă știam de Agruo.ro, situația era un pic diferită, pentru că acolo găsești orice meșter care-și oferă serviciile, sau firmă ori persoană care închiriază scule și unelte ori echipamente pentru diverse activități. Dar nu e timpul pierdut. Dacă pentru renovarea din acest an am ratat această șansă, cu siguranță data viitoare o să-mi amintesc de Agruo.

Acum poate vă întrebați de ce rașchetez eu și nu am apelat la un meseriaș. Păi, pentru că nu prea sunt. Majoritatea vor să monteze parchet nou, de care mie nu-mi place. Prefer să recondiționez un parchet de stejar decât să-mi iau ceva de plastic, sau ce o fi. Și cum nu voiam să repet experiența cu transportatorii, m-am lăsat păgubașă de căutat meseriași buni în recondiționat parchet vintage după vreo două încercări. Adevărul e că abia așteptam să încerc să fac eu treaba asta, deși chiar nu știam la ce mă înham.

Data viitoare, despre cum am montat eu și vecinul meu tapet peste tapet. Sună ciudat? Vă asigur că nu este și că e o soluție excelentă, dacă tapetul, atât cel nou cât și cel vechi, sunt din hârtie.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin










marți, 11 iunie 2019

Si a fost o pauza de doua luni...



SI A FOST O PAUZA DE DOUA LUNI


Unii nici nu au observat, pe mulți nu i-a interesat, dar cititorii fideli ai pulberii de stele au observat lipsa mea din blogosferă și de pe internet care a durat două luni. Uneori viața ne aduce umbre în suflet... așa cum mie mi-a adus umbra mamei mele, care în aprilie a plecat la cele veșnice.

Și, printr-un ciudat alambic de complexe și de împrejurări, am dat vina pe internet pentru decesul ei. Adică eu eram acasă, pe net, crezând că ea doarme. Da... dormea somnul cel fără de sfârșit... Încă mă simt vinovată, de parcă dacă eram lângă ea puteam să schimb soarta. Poate că nici nu era bine să stau să-i văd ochii străluminând ciudat, a stele și a infinit. Am văzut odată o ființă murind, și nu cred că voi uita vreodată acei ochi foarte stranii.

După o vreme, când dorul de ea am văzut că nu dispare deloc, dar deloc, ca să-mi țin mintea ocupată am început să mă gândesc să schimb totul în casă. Parcă m-am săturat de mobila pe care o știu aproape de când m-am născut. Ai mei erau foarte conservatori din acest punct de vedere și aveau lucruri care să țină o viață. Așa că, m-am apucat eu de redecorat casa, de debarasat mobila veche aproape în totalitate, de rașchetat parchetul cel vechi la care nu renunț, de pus un tapet nou în dormitorul maică-mii.

Adică, da... eu rașchetez, un vecin m-a ajutat cu tapetul și cu o văruială frumoasă în hol, eu pasez, eu dau cu capul și înscriu, cum ar veni. Dar despre asta, în postările viitoare. Poate unele dintre încercările mele de Do-It-Yourself or fi bune la ceva și pentru alți temerari ca mine.

Așa că, pauza de blogăreală s-a sfârșit. Rămâneți aproape, nu am renunțat la seriale și filme ;)




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin