vineri, 27 aprilie 2018

Tocmai ai nascut? Ce trebuie sa stii despre alimentatia copilului in primul an de viata



Tocmai ai nascut? Ce trebuie sa stii despre alimentatia copilului in primul an de viataNimeni nu devine părintele perfect peste noapte sau din momentul în care apare bebelușul în viața sa, ci este necesară o muncă susținută zi de zi în această direcție. Mămicile trebuie să fie atente la recomandările medicilor pediatri, la sfaturile propriilor mame sau bunici, la informațiile pe care le pot obține din revistele de specialitate sau de pe formurile de pe internet, pline de experiențe de viață interesante și extrem de utile.

Mulți părinți se stresează cu privire la cea mai bună formă de hrănire a copilului, chiar înainte ca micuțul să sosească pe lume. Pentru că în ziua de astăzi se militează pentru alăptarea naturală și chiar se blamează mamele care, dintr-un motiv sau altul, nu reușesc să ofere laptele matern copilului lor, ți-ai pus probabil deseori întrebarea cum îl vei hrăni pe bebelușul tău. Și pentru că tocmai te confrunți cu această problemă, nu ar fi rău să găsești câteva sfaturi bune care să te scoată din încurcătură.

Iată cum îți hrănești bebelușul în primul an de viață:


  • 1.     Desigur, bebe trebuie pus la sân și hrănit natural cât se poate de mult pentru că toată lumea cunoaște deja beneficiile pe care le aduce acest mod de alimentație, pe termen lung, asupra sănătății și evoluției micuțului. Chiar dacă te stresezi că nu vei avea suficient lapte pentru a-i potoli foamea, cu siguranță, trebuie să știi că este nevoie doar să-l pui tot mai des la sân pentru a stimula producția de lapte și totul va fi bine.


  • 2.     Câteodată te gândești cu groază ce vei face când va trebui să pleci la serviciu, iar bebe nu va avea decât 3 luni de zile. Într-adevăr, te poți mulge și îi poți oferi lăpticul matern atât de bun în continuare, dar serviciul tău înseamnă deplasări la mare distanță, ceea ce face imposibilă punerea în practică a acestei soluții. Din fericire, poți opta oricând pentru formula de lapte praf de pe această pagină, unde poți să găsești un produs de calitate superioară, perfect pentru o alimentație ideală.

Tocmai ai nascut? Ce trebuie sa stii despre alimentatia copilului in primul an de viata
  • 3.     Primele luni vor trece rapid, iar bebe se va dezvolta într-un ritm amețitor chiar pentru părinții încântați de transformări. În jurul lunii a 5-a, poate în a 6-a, apare o schimbare majoră în alimentația micuțului, acesta putând fi lejer hrănit și cu alimente semi-solide și, mai apoi, cu cele solide. Dacă copilul le refuză inițial, atunci nu trebuie să fie silit să le mănânce, cu timpul le va primi și se va bucura de această noutate din viața sa.

  • 4.     Ceaiul este oferit de multe ori copilului din prima zi de viață, ceea ce nu este tocmai corect pentru că tot ceea ce face este să ocupe spațiul din stomac destinat laptelui. Dacă totuși este oferit, acesta trebuie să fie bio, să nu conțină metale grele sau reziduuri toxice, zahăr sau îndulcitori. Cam după 6 luni, ceaiul poate fi băut de copil fără probleme. Poți să achiziționezi ceai, dar și alte alimente de pe site-ul https://www.elaptepraf.ro/ unde vei găsi cele mai bune produse în acest sens.


  • 5.     Hrănirea cu legume fierte, cu fructe, carne și cereale se va face treptat, fiecare aliment îl vei introduce pe rând, pentru ca bebe să se obișnuiască cu el. Poți să apelezi și la finger-food, o metodă de hrănire a copilului destul de apreciată în prezent. Îi pui la dispoziție copilului pe măsuță mai multe legume și fructe moi, tăiate mărunt, iar acesta va putea să aleagă dintre ele ceea ce îi place și să învețe să se hrănească singur.


  • 6.     Între 8 și 12 luni începe o perioadă extrem de plăcută de părinți pentru că bebe poate să bea cu un pahar mic dacă este ajutat, poate să-și țină cănița de lapte în mână. Poate mânca cărniță acum fără probleme, chiar și să guste ciorbă, salată verde, pătrunjel sau mărar, fructe exotice, spanac, ardei. Ar fi bine să eviți în continuare să-i oferi, de exemplu, zmeură, care ar putea să-i producă vreo alergie.


În concluzie, părinții trebuie să aibă mare grijă la alimentația copilului lor și să știe exact când anume trebuie să renunțe la lăptic, când să-i introducă mâncarea solidă și cum să îl ferească de produse periculoase, precum sucurile acidulate, cacao și ciocolată.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











12 comentarii:

  1. Fiecare copil are ritmul sau, eu una sunt de parere ca laptele matern e sfant si e bine ca atunci cand se poate copilul sa suga cat mai mult posibil

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia astept sa fiu si eu mamica sa invat tot ce am aflat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi doresc ca atunci cand o sa mai cresc sa ajung sa pun in practica aceste invataturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu din fericire am stat acasa doi ani asa ca nu am avut probleme cu deplasarile, dar i-am dat alternativ san si lapte praf inca din maternitate ca asta era practica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sfaturi foarte uttile pentru mamicile care tocmai au nascut. E destul de greu, responsabilitatile sunt foate multe si stresul destul de mare, dar, curaj, acusi trece vreme si ii vedeti mari.

    RăspundețiȘtergere
  6. E greu la inceput cu un bebelus insa acum dupa un an si jumatate pot spune ca a trecut ce a fost mai greu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Intr-adevar, uneori am senzatia ca nu exista suficiente informatii pentru mamicile fara experienta. Tocmai de aceea, daca citesti ce sfaturi primesc pe diverse grupuri, realizezi ca pur si simplu nu exista suficiente informatii utile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-mi mai aduc aminte ce anume program de introducere a alimentelor am folosit, dar daca as mai face inca un copil m-as interesa inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  9. E o perioada grea, dar frumoasa. E bine ca cel mic sa aiba o dieta echilibrata.

    RăspundețiȘtergere
  10. multumim de articol, chiar le va fi util mamicilor acest articol

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am inca copii, asadar ma sperie gandul de a avea grija de unul. Sunt foarte multe lucruri la care trebuie sa ai grija. Noroc cu articolele de genul.

    RăspundețiȘtergere
  12. In primele 6 luni nu i-am dat decat lapte si am alaptat exclusiv ... asa ca n-am avut nevoie de lapte praf. Diversificarea a fost foarte stresanta pentru mine. De fapt m-am stresat mult inainte de a incepe. M-am obisnuit treptat si ma bucur ca fricile mele nu si-au gasit corespondentul in viata reala

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.