Un studiu efectuat recent, privitor la aşteptările tinerilor de la locul de muncă, a arătat că 1 din 4 persoane îşi doreşte, în mod expres, bonusuri de performanţă. Absolvenţii de studii superioare afirmă că, deseori, se implică suplimentar în cadrul jobului, atingând rezultate extrem de bune, pentru care vor să fie recompensaţi de către companie.
O mare parte dintre tineri se angajează, încă din perioada studenţiei, pentru a se putea întreţine singuri, iar mulţi dintre cei care termină facultatea au, deja, un job full-time.
Iată ce îşi doresc tinerii din România de la angajatori, în anul 2017!
studiu grafic |
1. Bonusuri
În mod surprinzător sau nu, cel mai dorit lucru în topul tinerilor nu este un salariu consistent, ci bonusul de performanţă. Aceştia se aşteaptă ca angajatorii să le recompenseze rezultatele, oferindu-le bonusuri fianciare sau de altă natură – reduceri la anumite servicii, vouchere, decontarea transportului, tichete de masă sau tichete cadou. Joburile care implică, în mod constant, bonusuri semnificative, sunt cele disponibile în studiourile precum https://www.beyou-studio.ro/, unde angajatorii oferă numeroase beneficii, printre care bonusuri de angajare şi activităţi recreative. De aceea, ofertele de acest tip au mare succes, în rândul tinerelor românce.
2. Salariu motivant
Pe a doua poziţie în clasament se situează salariul. De multe ori considerată o enigmă până în momentul angajării, remuneraţia lunară primită de către tineri este catalogată drept insuficientă pentru pregătirea lor, programul de lucru şi dificultatea sarcinilor. Astfel, mulţi dintre tineri îşi exprimă dorinţa unui salariu mai consistent, în special în cazul regimului full-time.
3. Training
training |
4. Asigurare de sănătate
Un procent semnificativ dintre respondenţii studiului consideră că asigurarea de sănătate este esenţială. Aceştia îşi doresc să poată consulta periodic şi gratuit serviciile medicale, pentru a efectua analizele de bază şi examinările de rutină.
5. Oportunităţi de călătorie
O parte mai mică dintre tineri au clasat oportunităţile de călătorie că fiind importante. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea studenţilor sau absolvenţilor caută un job stabil, care să le permită continuarea studiilor sau efectuarea altor activităţi. Cu toate acestea, o parte dintre tineri rămâne deschisă unui program flexibil, care implică plecări periodice.
Acestea fiind spuse, aşteptările tinerilor sunt mari, astfel că firmele care recrutează studenţi sau proaspăt absolvenţi sunt nevoite să răspundă acestor cereri, pentru a obţine angajaţi performanţi.
Dacă ți-a fost util, dă mai departe!
Pretentiile ar trebui sa creasca pe masura nivelului de pregatire profesionala. Din pacate romanul nu prea stie "sa se vanda". Ori are pretentii nejustificate, ori se injoseste si de frica sa nu-si piarda locul de munca, nu-si cere drepturile.
RăspundețiȘtergerePretentiile nejustificate le-am vazut si eu la unii cand am avut un mic srl. Abia imi deschisesem firma si mi se cerea masina de serviciu si alte bonusuri, inainte de angajare, sa fie scrise in contract... cand eu n-am avut niciodata nici masina personala :D
ȘtergereIrina a punctat exact cum stau lucrurile...unora le este teama sa se aprecieze in fata sefului la adevarata valoare,iar altii cer mult mai mult decat merita...
RăspundețiȘtergereAs fi putut sa bag mana in foc pentru un salariu motivant, insa si bonusurile sunt binevenite oricand! :)
RăspundețiȘtergereMi se par OK si foarte normale lucrurile pe care le asteapta un om de la angajator... sincer!
Si eu ma gandeam tot la salariu. Cel putin asta mi-am dorit cand eram stagiara, si aveam un salariu care ajungea doar pt doua saptamani. Insa eu lucrez in invatamant, cui si cum sa cer??? Am facut noi greve, dar.... cam degeaba au fost multe din ele.
ȘtergereDe acord cu Irina, cam asa este, de teama sa nu isi piarda locul de munca omul nu isi cere drepturile.
RăspundețiȘtergeresi eu sunt de acord, negociere la sange :)
RăspundețiȘtergereMie mi se pare normal sa aiba pretentii, mai ales la un salariu motivant. Cum iti poti intemeia o familie daca nu ai cum sa-i asiguri macar minimul necesar? Au nevoie de o locuinta, de mobilarea ei, poate de o masina, lucruri absolut normale in toata lumea.
RăspundețiȘtergereEste foarte adevarat ce spui, insa eu am vazut tineri care habar nu aveau meserie. Caz concret - o tanara absolventa de litere am luat-o sa predea engleza la o grupa de incepatori adulti (la o firma). Habar nu avea de gramatica, o corectau cursantii, si cand am vazut adevarul (fireste, cand am auzit reclamatiile, am crezut ca se cam exagrereaza si am venit in inspectie) am schimbat-o cu o colega cu experienta de la cel mai bun liceu din oras. Iar aia tanara acum intelegeam de ce se plangea ca directoarea unde preda ii repartiza numai clase mediocre... Da, ai nevoie sa traiesti, dar ce dai in schimb? Incompetenta si habarnisme?
ȘtergereFoarte interesanta statistica. Cred ca e bine ca tineri isi doresc bonuri de performanta si nu doar un salariu motivant. Asta spune multe despre ei si mai ales ca unele conceptii invechite s-au mai schimbat intre timp.
RăspundețiȘtergereE bine sa emita pretentii dar sa fie justificate, raportul intre ceea ce ofera si ceea ce primesc sa fie pe masura, ori ma indoiesc ca se intampla asta, decat intr-un procent foarte mic. Avem absolventi de facultate la kg. care flutura o diploma si emit pretentii dar ei nu stiu bine alfabetul. Nu am nimic cu tinerii, si eu am un tanar in casa, dar trebuie sa fim obiectivi.
RăspundețiȘtergereEu as opta pentru o asigurare de sanatate privata! Au niste prieteni, si merita toti banii!
RăspundețiȘtergereMulte companii oferta toate aceste beneficii, dar din pacate prea putine. Acum depinde de fiecare ce alege si cat de mult negociaza pentru a primi ceea ce merita.
RăspundețiȘtergereCa angajator, sunt trecuta prin asta, n-as oferi decat dupa perioada de proba in care vad fiecare ce poate.
ȘtergereVremurile s-au schimbat si odata cu ele chiar si mentalitatea si cerintele tinerilor privind beneficiile locului de munca. Daca initial s-ar crede ca noi tinerii suntem doar pentru bani, angajatorii chiar se inseala! Vrem mai mult de atat, pentru ca noi vedem foarte important echilibrul munca- viata privata, un loc de munca in care ai posibilitatea sa evoluezi cumva si sa facem ceea ce rezoneaza cu propria personalitate
RăspundețiȘtergereAnul asta o sa fie anul in care sper sa ma angajez pentru prima oara asa ca sunt novice la acest capitol.
RăspundețiȘtergereO statistica bine punctata, doar ca in realitate fiecare isi doreste in primul rand un salariu decent(pe langa el bonusurile si restul)
RăspundețiȘtergereAsa banuiam si eu, insa articolul este un guest post. Probabil cine a facut acest studiu asa a gasit statisticile, sau le-o fi facut singur.
ȘtergereEu cred ca salariul este in top. Nu multe persoane primesc bonuri de performanta. Ai punctat foarte bine
RăspundețiȘtergere