Îmi plac florile exotice și am câteva specii de apartament, dar pentru că numărul ghivecelor mele se înmulțește iar spațiul rezervat florilor este limitat, m-am gândit la începutul toamnei să transplantez bulbii de ciclamen - aveam vreo trei - în grădină. Am citit eu câte și mai câte pe net despre asta, dar nu mi-am dat seama că trebuia să am un termometru digital de exterior, sau analog, cu care să măsor temperatura solului, și să am grijă de plantele mele care nu se simt foarte confortabil în anotimpul rece dacă ele au fost obișnuite ori provin dintr-un mediu mai cald.
După aceea am înțeles că un termometru digital de exterior este important pentru grădină, pentru că multe plante sunt sensibile la aerul rece care pătrunde în sol iarna, iar altele se usucă pe timp de vară din cauză că pământul este prea încălzit, chiar dacă nu e secetă. Și în această ordine de idei, e bine să plasăm un termometru cu afișajul mai mare, aproape de o fereastră sau într-o poziție din care să fie ușor de citit din casă.
Însă dacă eu, care am niște flori în spatele blocului, simt nevoia să folosesc un termometru de exterior, mă gândesc câte avantaje are achiziția unui asemenea termometru pentru cei care au casă și o bucată de pământ cultivată cu cereale sau cu legume, pentru că succesul unei recolte depinde implicit de cunoașterea exactă a temperaturii solului în timpul însămânțării, în așa fel încât randamentul germinativ să fie cât mai mare posibil.
Unele termometre indică atât temperatura de afară cât și cea dinăuntru la aceeași citire. Senzorii termici "simt" temperatura la o distanță de cca 300 de metri. Citirea poate fi și în sistemul centezimal (grade Celsius) și în sistemul de grade Fahrenheit. Asemenea termometre pot fi folosite la locul de muncă, la fel ca și acasă.
Termometrele digitale necesită baterii ca să funcționeze, iar unele dintre ele, au chiar și un led care indică momentul în care bateria trebuie schimbată. Altfel, dacă bateria este uzată, valorile indicate de termometru nu mai reflectă temperatura reală. Iar dacă asta reprezintă un incovenient, atunci un termometru analog este soluția ideală, atâta vreme cat acesta este de o bună calitate și are un afișaj ușor de citit fără să fie nevoie să te apropii foarte mult de display.
Nu mi-aș mai dori să pierd florile de ciclamen sau trandafirii negri care înfloresc toată vara de mai multe ori, din cauză că nu am la îndemână toate datele despre temperatura și umiditatea solului în care sunt înrădăcinate, pentru a putea acționa la timp. Am căutat pe internet și am găsit un magazin de termometre germane - așadar de foarte bună calitate - de toate felurile, http://malvi.ro/ așa că am la dispoziție o largă categorie de termometre de unde pot alege ceva potrivit pentru grădina mea.
Vouă nu vi s-a întâmplat să pierdeți florile fără să știți care a fost cauza?
ba da, am patit-o de multe ori sa pierd o floare si sa nu stiu de la ce este
RăspundețiȘtergereSi eu am patit ca tine si nu stiam ce sa cred .. dar uite ca temperatura solului poate fi raspunsul.
ȘtergereMi s-a intamplat, dar am crezut ca din cauza unor paraziti la radacina.
RăspundețiȘtergereE posibil si asta, totusi.
ȘtergereAi scris despre ceva util si bine de retinut. Eu am o colectie de cactusi si cred ca am gasit raspunsul la intebarea de ce nu infloresc in fiecare vara. Multumesc!
RăspundețiȘtergereMara, multumesc pentru vizita si comentariu! Ma bucur daca am putut fi de folos cumva!
ȘtergereAu si termometre cu higrometru inclus?
RăspundețiȘtergereSimona Bobescu
Simona, intra pe site si vezi in oferta, e posibil sa gasesti ceea ce vrei, au o gama foarte larga de produse.
Ștergeremultumim mult de articol ,chiar ca nu am stiut pana acum asa ceva!
RăspundețiȘtergere