Bateria de cadă la chiuvetă, de ce s-o folosești?
Zilele trecute m-a vizitat cineva care nu mai fusese pe la noi de multă vreme și s-a mirat foarte văzând că noi avem la băi, la chiuvetele de la băi, vreau să zic, montate baterii de cadă, adică din acelea care au robinet dar și un furtun cu duș atașat. M-a întrebat de ce și i-am explicat că ne este foarte folositoare o asemenea baterie de baie pentru îngrijirea unui copil mic sau a unei persoane bătrâne care nu se mai poate spăla singură și care trebuie să fie curată după fiecare folosire a toaletei. Utilitatea unei astfel de baterii se vede atunci când vasul de toaletă este departe de cadă sau de cabina de duș.
Știu că problema este delicată, dar igiena unui om este mult mai importantă decât dezbaterea acestui subiect în public. Sau poate că este o idee pentru cei care au în casă pe cineva bătrân și greu deplasabil, care trebuie bine îngrijit. Dar să revenim la baterie - că despre asta voiam să vă vorbesc. Una dintre ele am instalat-o acum o săptămână și cum am căpătat o anume experiență - am învățat din câteva greșeli, m-am gândit să vă împărtășesc și vouă ce am aflat eu cu ocazia asta.
Ce fel de baterie dorești?
În primul rând voiam una durabilă. Că doar n-o să merg la fiecare câteva luni să cumpăr baterie la chiuvetă. Asta înseamnă că toate piesele trebuie să fie metalice, unde este cazul, din inox, nichelate sau cromate. Din păcate, eu acasă am văzut că piesele bateriei mele erau de plastic și sunt hotărâtă să o schimb. Prețul aceleia găsite de mine mă îndreptățea să fiu sigură că mi-am cumpărat ceva de calitate. La casă când am plătit nu au desfăcut cutia, așa că eu văzusem doar robinetul propriu-zis, nu știam cum arată furtunul, para de duș, racordurile de montat la țevile de apă ale centralei, etc.
Doar când am ajuns acasă am văzut că toate celelalte elemente erau din plastic. Așadar, prima lecție a fost ca data viitoare să cer explicit o baterie de chiuvetă cu toate accesoriile din inox. De unde știu dacă va fi o dată viitoare? :) Sigur va fi, furtunul acelui duș de plastic s-a spart după mai puțin de o săptămână. Să vedem cât mă țin racordurile de la țevi. Consider că prețul nu este primul criteriu de luat în calcul când cumpăr instalații sanitare sau termice, primul criteriu este calitatea și durabilitatea, așadar pot să dau ceva mai mult pe o baterie de baie sau de bucătărie dacă știu că nu se deteriorează mai mulți ani de aici încolo.
Apoi mai trebuie să știi cum este sistemul de prindere la țevile tale de apă rece și caldă, de la tine de acasă: în perete, deasupra chiuvetei, sau pe chiuvetă? Cu un singur picior, cu un singur robinet, cu două picioare, cu doi robineți? Deși am mers la un magazin specializat mare, probabil întâmplarea a făcut să găsesc doar un singur model de baterie de care aveam eu nevoie. Adică una de montat pe chiuvetă, nu în perete, cu un singur picior și un singur robinet.
Al treilea element de care am ținut seama a fost designul bateriei. Poate că nu este un lucru foarte important, dar cred că dacă nu-mi plăcea deloc acea baterie găsită la magazin, plecam în altă parte, sau mai așteptam. La urma urmei, și estetica joacă un rol în confortul nostru de fiecare zi.
De unde să cumperi bateria dorită?
Sigur că eu acum n-am să vă sugerez ce să faceți dumneavoastră, doar am să spun că eu, pățită fiind, am să caut mai curând pe internet, pentru că acolo e imposibil să găsesc doar o singură baterie disponibilă pe modelul de care am nevoie, în ziua în care merg la cumpărături. Pasul următor, în cazul meu, este să-mi cumpăr furtun și pară de duș din inox de rezervă și niște racorduri de rezervă pentru toate chiuvetele din casă, din inox.
De exemplu, astăzi am aruncat o privire pe arabesque.ro și mi-am listat deja ce vreau să comand. Dacă aveți nevoie de echipamente și instalații sanitare noi pentru băi sau bucătării, intrați și voi pe site, măcar să vă faceți o idee despre ce vreți să vă puneți în casă. Arabesque.ro are o gamă foarte largă de instalații sanitare de bucătărie și de baie, nu găsești așa ceva într-un magazin oarecare.
Iar dacă v-ați confruntat cu probleme asemănătoare, nu ezitați să lăsați un comentariu. Cine să ne ajute, dacă nu noi între noi?
sursă foto 1 și 2 - colecția personală a autoarei
articol de Oana D.
Foarte util articolul! Ma gandesc sa schimb si eu bateria de chiuveta, cu o baterie de cada la chiuveta din baie. Oana, iti multumesc pentru idee!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-am fost de folos, sa stii ca noi aveam de ani de zile la una din bai o asemenea baterie, dar acum am pus si la baia principala. Deh! In baile mici nu poti monta un bideu...!
Ștergeresi eu imi doresc o baterie buna ,mereu cumpar cate una ce se strica in doar cateva luni!
RăspundețiȘtergereE important să ai instalatii sanitare de buna calitate in casa. Altfel arunci banii pe nimicuri, Brindusa!
ȘtergereLuana A.
RăspundețiȘtergereIdeea nu e rea deloc, ai perfecta dreptate cu igiena personala ;)
E foarte binevenita ideea mai ales pentru un copil mic. Mi-e greu sa stau apecata peste cada, am dureri de spate de la nastere.
RăspundețiȘtergere